Consultatie op afstand

Voor bepaalde problemen kan je ook kiezen voor een consultatie op afstand via telefoon of video callJe krijgt net dezelfde deskundigheid en toewijding.

Een consult op afstand, hoe werkt het?

Bij bepaalde problemen of wanneer de situatie dit vereist, kan ik je ook op afstand verder helpen.

Hoe werkt het? Eigenlijk blijft mijn werkwijze dezelfde, enkel kom ik niet op huisbezoek maar doen we ons gesprek volledig telefonisch of via videochat. Als het via videochat voor jou kan, geniet dat mijn voorkeur. Zo kunnen we nog steeds face-to-face met elkaar praten, kan ik meekijken in jouw omgeving en dat van de kat(ten). Het gedrag van jouw katten observeren lukt niet altijd even gemakkelijk maar veel valt op te lossen door op voorhand het probleemgedrag, of datgene waarover je zorgen maakt, te filmen en mij te bezorgen.

Ook voor consultaties op afstand zal ik na ons eerste contact je vragen om mij een vragenlijst te bezorgen. Dankzij die vragenlijst, die ik zorgvuldig analyseer, kan ik al een eerste beeld vormen van jouw kat, de omgeving en het probleem.

We (video)bellen elkaar op een afgesproken tijdstip. Door ons gesprek en door observatie gaan we dieper in op het probleem. Tijdens ons gesprek stel ik een diagnose en geef ik je toepasbare oplossingen waarmee je meteen aan de slag kan. Je krijgt van mij de nodige hand-outs via mail toegestuurd. Indien je dat wenst of aangewezen is, zorg ik ook voor overleg en verslaggeving met jouw dierenarts.

Soms kan al die informatie wat veel tegelijk zijn. Daarom maak ik een samengevat stappenplan op. Wil je graag een gepersonaliseerd, uitgewerkt stappenplan? Dat kan natuurlijk ook maar daarvoor vraag ik wel een meerprijs, omdat er heel veel zorg en tijd in zit.

Na het consult en het verslag sta je er niet alleen voor! Ik bied een follow-up van een aantal weken waarin ik je blijf begeleiden en, als het nodig is, het behandelplan bijstuur. Tijdens die follow-up ben ik maximaal voor jou bereikbaar via mail, chat of telefoon. Als vooruitgang uitblijft, of gewoonweg omdat je dit wilt, is een bijkomende consultatie op afstand of bij jouw thuis natuurlijk mogelijk. Vanzelfsprekend blijf je meer dan welkom voor vragen na de follow-up!

Toch liever een consult aan huis? Klik dan hier voor alle informatie.