Werkwijze

Mijn doel als kattengedragstherapeut is de relatie tussen jou en jouw kat verbeteren en blijvende oplossingen aanbieden voor probleemgedrag. We doen dit samen.

“Zeer goede begeleiding, wij hebben er veel aan gehad. Onze Maine Coon at niet meer, de Katviseur heeft ons goede begeleiding en advies gegeven. Super tevreden, raden hem aan iedereen aan!”

Heidi Van de Velde

Bailey had een wisselend eetpatroon, na een medische check-up hebben we dit verder onderzocht en opgelost. Bailey is ondertussen een prijs-winnende showkat.

Hoe werk ik?

Na ons eerste contact stuur ik je een vragenlijst. Die analyseer ik zorgvuldig zodat ik al een eerste beeld kan vormen van jouw kat en het probleem. Omdat een gedragsprobleem vaak een samenspel is van verschillende factoren, is een consultatie bij jouw thuis meer dan aangewezen. Tijdens dat consult gaan we dieper in op het ontstaan van het probleem en de oplossingen die we kunnen nemen.

Door ons gesprek en door observatie van jouw kat en de omgeving gaan we dieper in op het probleem. Tijdens ons gesprek stel ik een diagnose en geef ik je toepasbare oplossingen waarmee je meteen aan de slag kan. Je krijgt van mij de nodige hand-outs uitgeprint of via mail toegestuurd. Indien je dat wenst of aangewezen is, zorg ik ook voor overleg en verslaggeving met jouw dierenarts.

Soms kan al die informatie wat veel tegelijk zijn. Daarom maak ik ter plaatse een samengevat stappenplan op. Wil je graag een gepersonaliseerd, uitgewerkt stappenplan? Dat kan natuurlijk ook als je voor een Deluxe Consult kiest.

Na het consult en het verslag sta je er niet alleen voor! Ik bied een follow-up van een aantal weken waarin ik je blijf begeleiden en, als het nodig is, het behandelplan bijstuur. Tijdens die follow-up ben ik maximaal voor jou bereikbaar via mail, chat of telefoon. Als vooruitgang uitblijft, of gewoonweg omdat je dit wilt, is een bijkomende consultatie natuurlijk mogelijk.
Vanzelfsprekend blijf je meer dan welkom voor vragen na de follow-up!

Is een thuisconsultatie moeilijk, voor welke reden dan ook? Dan kunnen we ook een consultatie op afstand doen via telefoon of bij voorkeur via videochat. Klik hier voor alle informatie.