+32 (0) 474 54 30 36 info@dekatviseur.be

De Katviseur – Benjamin Jacobs – is een professionele en gediplomeerde huisdierengedragstherapeut. In de eerste plaats helpt hij eigenaren die gedragsproblemen ervaren met hun kat. Daarnaast geeft hij advies voor eigenaren en professionals. Hij geeft ook graag lezingen over zijn favoriete onderwerp – u kan het al raden – katten.

de Katviseur op Poes Café 2018

Al heel mijn leven ben ik omringd en gefascineerd geweest door katten. Hoewel ik een hart heb voor alle dieren, zijn het de spinnende viervoeters die een streepje voor hebben. Ik was werkzaam in verschillende dierenasielen en kattenopvangcentra en leerde zoveel mogelijk over katten en hun gedrag via observatie en zelfstudie.

Gaandeweg begon ik meer en meer mensen te helpen die vragen of problemen hadden met het gedrag van hun kat en zodoende ontstond mijn droom om kattengedragstherapeut te worden. Het ontbrak mij echter aan degelijke wetenschappelijke kennis. Daarom besloot ik om mijn passie te professionaliseren. Zo heb ik het postgraduaat ‘Companion Animal Behaviour and Welfare’ behaald aan Odisee University College in 2018. Dit is een internationale en academisch erkende opleiding en hiermee ben ik één van de weinige hooggeschoolde gedragstherapeuten. Ik blijf bijleren door seminaries, te duiken in wetenschappelijke artikels, vakbladen en handboeken, door ervaringen te delen met collega’s, enzovoort.

Daarnaast ben ik ook student lid van de vzw Vereniging voor Dierengedragstherapeuten. Deze vereniging is ontstaan vanuit de missie om professionele gedragstherapeuten te verenigen met oog op kwaliteit, professionele en vriendschappelijke contacten en bijscholing.

Ik ben geschoold als gedragstherapeut voor honden, katten, konijnen en knaagdieren maar ik beperk me bewust tot katten en de combinatie van katten met andere huisdieren in een huishouden. Hierdoor kan ik me richten op de specifieke aanpak en kennis die het werken met katten vereist. U kan hier mijn gevolgde opleidingen bekijken.…en een beetje privé

Ik ben getrouwd met mevrouw de Katviseur. Samen met ons dochtertje, onze hond Loeka en onze twee katten Mie en Odin vormen we een soms druk maar vooral gezellig gezin. Mie heeft er trouwens geen enkel probleem mee dat ik haar als model gebruik; je kan haar in volle glorie op de homepage, flyers en ander materiaal aanschouwen.

Onze beestenboel

Sinds begin 2019 wonen we in het mooie Limburg. Ons nieuw huisje geeft ons nieuwe mogelijkheden om het welzijn van katten te verbeteren; dit wordt ongetwijfeld nog vervolgd!