Kattentrimmen

Katvriendelijke vachtverzorging aan huis. Op een niet-invasieve manier bespaar ik zoveel mogelijk vacht, met respect voor jouw kat!

de katviseur kattentrimmer aan huis

Wat doe ik als kattentrimmer aan huis?

Er zijn katten die om welke reden dan ook vachtverzorging nodig hebben. Bepaalde rassen of specifieke katten kunnen klitten beginnen vormen of viltplekken, beiden pijnlijke problemen voor de kat. Ook in seizoensgebonden periodes (de ruiperiodes), zoals de overgang van winter naar lente, zijn katten gebaat bij een vachtbehandeling, dit om de overmatige verharing te beperken waarvan zowel de kat als eigenaren last van kunnen hebben..

Voor deze problemen, of gewoonweg voor advies over vachtbehandeling en materialen, kom ik graag en met veel liefde jouw kat haar vacht helpen. Dit doe ik op een katvriendelijke en vachtvriendelijke manier, ook het niet-invasief trimmen genoemd. Dat betekent dat ik enkel de problemen aanpak die zich voordoen, en van de rest van de vacht zoveel mogelijk afblijf. Hoe minder manipulatie aan de vacht, hoe beter voor de vacht, de huid én voor het stressniveau van jouw kat! De kat wordt ook niet gewassen, tenzij voor uitzonderlijke redenen.

kattentrimmer aan huis regio Antwerpen Limburg Vlaams-Brabant

Waarom aan huis?

Ik ken maar weinig katten die vrijwillig hun thuisomgeving verlaten, laat staan daarvan genieten. Tenzij ze hier goed op getraind zijn, Heb jij ook een kat waarbij het een drama is om ze in het kattenmand je krijgen? Dan is aan huis komen een veel katvriendelijkere oplossing dan je kat op voorhand al stress te bezorgen. Je kat kan na de trimbehandeling ook onmiddellijk terug naar haar veilige plekjes en hoeft niet eerst nog een verplaatsing te ondergaan. Het bijkomende voordeel is dat je als eigenaar de trimbehandeling ook goed kan meevolgen en je je kat kan kalmeren als zij de behandeling niet zo leuk vindt.

Ik kom natuurlijk niet alleen met mijn trimmateriaal maar ik neem ook mijn, inmiddels befaamde, verrijkingstas mee die ik ook voor gedragsconsultaties gebruik. In die tas zitten allerlei geuren die katten fijn vinden, gezonde snacks, hengels en speeltjes,… kortom alles wat ik kan toepassen om de trimbehandeling zo aangenaam mogelijk te maken.

Cat sitting spelen met hengel
Cat sitting verrijkingstas

Wat kost het?

Ik hou van eenvoudige prijzen, dus geen toeslagen voor weekends, kort- of langharige katten, klitten, extreme vervilting enzovoort, waar de meeste trimmers wel toeslagen voor vragen. Bij mij betaal je één vaste prijs voor één kat en krijg je korting voor elke andere kat in jouw huishouden. Wel ben ik genoodzaakt om een kilometervergoeding te vragen, zeker met de huidige brandstofprijzen.

Per trimbehandeling € 60
Voor de tweede of meerder katten in jouw huishouden € 55

Vachtconsult zonder behandeling € 30 : ongeveer een half uur advies hoe je zelf de vacht onderhoudt en info over het juiste materiaal.
Trimgewenning voor kittens of volwassen katten € 30 : een stapsgewijze kennismaking dat het latere trimmen veel gemakkelijker doet lopen.

 De betaling gebeurt na de behandeling. Dit kan via cash, Payconiq/Bancontact app of eventueel per overschrijving.. Voor afstanden buiten een straal van 10 kilometer van Beringen (Limburg), vraag ik € 0,37 per kilometer. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Het kan gebeuren dat de kat zodanig gestresseerd wordt, dat het beter is om de trimbehandeling te stoppen en op een andere dag verder te zetten. Bij bijzonder gestresseerde katten waarbij ik de behandeling niet kan starten of snel moet stoppen, vraag ik € 25 opstartkost. Bij katten die niet te behandelen zijn maar waar een trimbehandeling essentieel is (zware klitten of vilt), is het veel vriendelijker voor het dier om te trimmen onder verdoving. Dit kan in samenspraak met jouw dierenarts of bij één van de verschillende dierenartsen waarmee ik samenwerk.

Bij het ontdekken van vlooien of een schimmelinfectie, moet ik per uitzondering wel een toeslag vragen van € 25. Dit simpelweg omdat de materialen een gespecialiseerde reiniging/ontsmetting nodig hebben of zelfs weggeworpen moeten worden om verspreiding te voorkomen. Als je kat een schimmelinfectie heeft (dermatofytose), is het raadzaam om eerst naar je dierenarts te gaan en daar toestemming krijgen voor een trimbehandeling, dit om het genezingsproces niet te verstoren.  

Kattentrimmer nodig regio Limburg, Antwerpen of Vlaams-Brabant?

Ik kom graag bij jou aan huis om jouw kat de beste vachtverzorging te geven.

Bij het maken van een afspraak, accepteer je automatisch de algemene voorwaarden voor een trimbehandeling.

Meer info

Hoezo kattentrimmen? 

“Hebben katten dan echt vachtverzorging nodig? Ik dacht dat ze dat zelf doen?”

Grotendeels klopt dit. De meeste katten kunnen prima hun eigen vacht verzorgen en aan deze katten hoeven we dus ook niets te doen. Echter hebben bepaalde katten regelmatig een vachtbehandeling nodig. We denken aan raskatten zoals Perzen, Maine Coons, Ragdolls en nog meer. Deze raskatten hun vacht is zodanig veranderd tegenover een ‘rasloze’ kat, dat ze die zelf niet meer bijgehouden krijgen. Ook oudere katten, katten met een bepaalde medische aandoening en katten met overgewicht, zijn vaak kandidaten voor een vachtbehandeling.

kattentrimmen de katviseur

Wat is niet-invasief trimmen?

Niet-invasief trimmen is een relatief nieuwe methode om de vachten van katten te behandelen. In tegenstelling tot klassieke trimmers waar er weinig vriendelijk gewerkt wordt (met bergen uitgetrokken haar als gevolg), wordt er bij niet-invasief trimmen de vacht zoveel mogelijk gespaard. Dit heeft een goede reden, de vacht heeft immers verschillende functies, zoals als een beschermlaag tegen UV-straling en voor een goede huidflora. 

Vachtvriendelijke trimmers zullen dus niet ontwollen, gebruiken geen trimmaterialen die de vacht lostrekken en zullen, in de mate van het mogelijke, zo weinig mogelijk stress bezorgen aan de kat. Dit houdt in dat enkele klitten nog losgemaakt kunnen worden met een goede techniek, maar bij veel klitten of vervilte vacht er gekozen wordt om te scheren. Dit wordt altijd gedaan in samenspraak met de eigenaar maar het eerste uitgangspunt is de kat zelf. Het is immers veel katvriendelijker om in een kwartier tijd klitten weg te scheren, dan een uur lang de klitten één voor één los te maken. Soms geeft dit wat rare resultaten, een stuk vacht dat weggeschoren is tegenover de rest van de vacht die is blijven staan, maar dat is wel de meest vriendelijke manier.

Ik heb de opleiding gevolg aan het Huisdier Kennis Instituut in Nederland, met als docenten Jet Bijen en Hennie Schuit. Zij zijn zowat de grondleggers van het niet-invasieve trimmen.

kattentrimmen aan huis de katviseur

Waarom de Katviseur als trimmer voor jouw kat?

Voor zover ik weet, ben ik de enige academisch geschoolde huisdierengedragstherapeut gespecialiseerd in katten, die ook een kwalitatieve trimopleiding heeft gevolgd in regio Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Door deze unieke combinatie, weet je als kattenbaasje dat jouw geliefde kat in de allerbeste handen is!

Kattentrimmer aan huis regio Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant

Ik woon in Beringen en dus centraal gelegen voor zowel de Antwerpse als de Limburgse Kempen en Vlaams-Brabant regio Diest en omstreken.

Professionele kattentrimmer nodig?

Ik kom graag bij jou aan huis om jouw kat de beste vachtverzorging te geven.