Een eerste stap in de goede richting!

Op 25 april keurde de Kamer namelijk de btw-verlaging van 21  naar 6% op kattensterilisatie goed. Het is immers sinds vorig jaar in elk gewest van ons land verplicht om je kat te laten steriliseren, dus de stap naar een verlaagd btw-tarief is naar de mening van de Katviseur een logisch gevolg! Twee dagen voor die goedkeuring diende GAIA zo’n 60.000 handtekening in van hun petitie ‘Voor een verlaagd btw-tarief voor kattensterilisatie’ aan Kamervoorzitter Siegfried Bracke.

Dat betekent nog niet dat je nu al minder zal betalen om je kat te laten steriliseren. De verlaging moet nog gemotiveerd en goedgekeurd worden door de administratie van de Europese Commissie. Dit ligt in de handen van federaal minister van Financiën Alexander de Croo. GAIA roept de federale regering dan ook op om hier snel werk van te maken.

Lees er meer over op de site van GAIA.